Nimalo lijepe vijesti: Poznato do kada će biti nestabilno vrijeme u BiH

Kako je na Facebooku naveo Marko Čubrilo, meteorolog iz Novog Sada, padavine se do srijede simuliraju nad zapadnom, jugozapadnom i središnjom Hrvatskom, dijelovima BiH, posebno središnjim, kao i na krajnjem sjeveru Vojvodine. I ostali predijeli bi povremeno bili pogođeni lokalnim padavinama, ali one neće biti tako česte i jake kao nad ovim predjelima.

„Sa ovakvim položaj ciklona najmanja količina kiše se očekuje nad većim dijelom Srbije, posebno Šumadijom, većim dijelom Vojvodine i istočnim predjelima, istokom Hrvatske kao i nad istočnom BiH, ali upravo nad ovim djelovima postoji opasnost od pojave jačeg grmljavinskog vremena koja za kratko vrijeme može dati i preko 100 milimetara taloga“, navodi se .

U svim tim predjelima poslijepodne i rano uvečer očekuje se nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove i moguću pojavu lokalnih nepogoda, prije svega na severoistoku Banata i sjeveru Bačke u Vojvodini, kao i nad djelovima istočne BiH i jugozapadne Srbije.

Za sada, prema njegovom mišljenju, sve do oko 25. juna nema signala za stabilizaciju i otopljenje.

„Od danas opet ulazimo u period kada osim pljuskova može biti i lokalnih nepogoda uz pojavu grada, obilne kiše, jakog vjetra. Danas prije svega, na krajnjem sjeveroistoku regiona, kao i djelovima BiH i jugozapadne Srbije“, objavio je Čubrilo, prenosi “Radiosarajevo“.


{$excerpt:n}