Užas u Srbiji: Pokušao spasiti papagaja s bandere pa ga ubila struja

Nesretnog Momira najprije je naočigled njegove porodice udarila struja, a potom je sa velike vidine pao sa stuba. Ovo je druga nesreća u samo dva dana koja je zadesila selo, jer je u ponedeljak stradao i Momirov komšija Filip V. (2) kog je pregazio kvad.

Kako saznaje “Kurir“, još jedna tragedija dogodila se u srijedu u Proleterskoj ulici u Radičeviću.

Kobna greška

“Zar da strada pred očima ćerke i najbliže familije?! Samo što smo sahranili malog Filipa, eto nove nesreće. Kućni ljubimac porodice Banović izleteo je iz kaveza na ulicu. Odmah za njim iz kuće krenuli su Momir i njegovi najmiliji – otac, majka, brat, žena i ćerka. Momir se toliko trudio kako bi dozvao papagaja i vratio ga u kavez. Međutim, papagaj se popeo na banderu, gde su žive sa strujom i gde je izuzetno opasno”, rekla je komšinica koja je bila svjedok i dodala:

Svi smo govorili Momiru da se ne penje na banderu. Njegovi najmiliji su mu govorili: “Momire, nemoj da se penješ na banderu”, “opasno je”, “silazi Momire”, “molim te ne penji se” – ali ih on nije poslušao i kao da ga je nešto vuklo gore”, kaže ona.

Banović, nakon što se popeo na stub, u kobnom trenutku napravio je grešku koja ga je koštala života.

“Momir je provukao ruku između žica i kablova koje su bile tu kako bi uhvatio papagaja. Dotakao je rukom kabl i počeo da se trese! Udarila ga je struja. Pao je sa bandere na put. Svi smo pritrčali i pokušali da ga dozovemo. Počela je kuknjava i zapomaganje njegove majke i žene, ali i svih ostalih. Tragedija, niko nije mogao da ih smiri”, kaže neutješno komšinica i dodaje:

“Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla ispred porodične kuće Banović, međutim, Momiru nije bilo spasa i preminuo je na lice mjesta”, kažu komšije.

Komšije u Proleterskoj ulice imaju samo lijepe riječi o nastradalom čovjeku.

“Banović je bio domaćin, miran, porodičan čovek koji je iza sebe ostavio ženu i dvoje djece, studenata – sina i kćerku. Radio je kao traktorista u firmi “Pik”. Ovo je velika tragedija za naš kraj, posle stradanja malog Filipa”, kažu oni.


{$excerpt:n}