Šta se događa sa djevojčicom koja je jučer ostavljena sama

Javnost je jučer pomno pratila dramu u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Petogodišnja djevojčica ostavljena je u stanu sama, a nakon što su komšije čule njen plač uslijedila je dramatična akcija u kojoj je hrabri policajac na petom spratu uspio preći iz drugog stana i doći do djevojčice.

Ispostavilo se, barem tako je policiji rekao otac djevojčice, da je vodio suprugu u bolnicu, dok je djevojčica spavala. Kada se probudila panično je plakala, a u jednom trenutku je uspjela privući stolicu i doći do prozora, što je bilo posebno opasno.

Ovaj događaj je upalio alarm i u Službi za socijalni rad, pa su odmah nakon događaja bili u posjeti porodici koju inače, po riječima komšija, niko u zgradi ne poznaje.

Na tome nije stalo, pa je porodica u kojoj je troje male djece, danas imala novu posjetu socijalnih radnika. Kako “Avaz” saznaje majci, s kojom su razgovarali objašnjeno je kako će sada porodica biti pod nadzorom, a u slučaju da ponovo zateknu dijete samo, da će se krenuti u proceduru oduzimanja djeteta.

Kako su rekli, ne radi se o tome da žele plašiti roditelje, nego je cilj da oni shvate ozbiljnost situacije.


{$excerpt:n}