Iako je znao da je pozitivan na koronu, ginekolog obavljao preglede

Kako je redakciji portala “Dnevno” potvrđeno u KBC ‘Dr Dragiša Mišović’, pacijent iz Subotice (Srbija) primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u “dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku“.

PCR test od 8. juna je kovid-19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove – stoji u obaveštenju iz KBC ‘Dr Dragiša Mišović’.

Načelnik odjeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice dolazio je na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.

Prema svjedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vrijeme, njegovo odjeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj njezi u Novom Sadu.

Trudnice iz Subotice se upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je u petak rekao da u bolnici nema oboljelih, dok su iz bolnice odmah potom saopštili da je troje zaposlenih oboljelo, ali broj oboljelih trudnica i porodilja nije saopšten.

Udruženje građana ‘Slobodan grad’ tim povodom zatražilo je ostavku direktora Opšte bolnice u Subotici Slobodana Puškara kao i gradonačelnika Bogdana Labana.


{$excerpt:n}