Lukavac: Slijede masovna testiranja na Covid 19, situacija se mijenja iz sata u sat

Četiri osobe sa područja općine Lukavac su pozitivne na Covid 19, potvrdio je za sodalive.ba portal direktor Doma zdravlja Lukavac, Nedima Kurtića. Neslužbeno saznajemo da su u pitanju tri muške i jedna ženska osoba.

Trenutno su četiri osobe pozitivne na Covid 19 i sve su povezane sa klasterom Suha, Živinice. Pacijenti imaju blažu kliničku sliku, a naša ustanova radi na prikupljanju podataka i moram priznati da je veliki posao pred nama. Danas ćemo, nakon što budu poznati rezultati jučerašnjih testiranja, imati više informacija o eventualnim izvorima nove zaraze i pristupiti ćemo masovnijem testiranju, izjavio je za naš portal Nedim Kurtić, direktor Doma zdravlja Lukavac.

Kurtić tvrdi da je Dom zdravlja ozbiljno shvatio situaciju i da će kvalitetno odgovoriti ovom zadataku, a nije isključio nove represivne mjere, što zavisi od samih građana:

Dom zdravlja Lukavac je u skladu sa situacijom, ozbiljno shvatio ovaj problem i naše Službe će kvalitetno odgovoriti ovom zadatku. Situacija se mijenja iz sata u sat i počet ćemo da vršimo masovnija testiranja, građane molimo da poštuju mjere zabrane, a nije isključeno da će biti uvedene nove repreisvne mjere, zaključio je Kurtić u razgovoru za portal – sodalive.ba