Teška životna priča potresla je mnoge, sada će dobiti novi dom (VIDEO)

Priča o teškom životu 85-godišnje Salihe Bešić iz naselja Faljići kod Zavidovića, koja je prije nekoliko dana objavljena na BHRT, dobila je pozitivan epilog.

Uz pomoć dobrih ljudi u Bosni i Hercegovini, koji i pored svih nedaća imaju osjećaja za druge, Saliha će umjesto trošne kuće dobiti novi dom. Humanitarna organizacija “Osmijeh BH” iz Žepča uspjela je da sakupi dovoljno sredstava i već je započela realizaciju izgradnje kuće.

Prizori zabilježeni u Faljićima, odnosno kuća u kojoj 85 godina živi gluhonijema Saliha Bešić, potaknuli su brojne dobre ljude u Bosni i Hercegovini i inostranstvu da se uključe u akciju izgradnje novog doma za Salihu. Projekat je pokrenula HO „Osmijeh BH“ iz Žepča, a prva podrška stigla je iz daleke Australije,prenosi Fokus.

“Mogu s ponosom reći da smo mi u kratkom vremenskom periodu, a to je period od sedam dana, uspjeli da sakupimo 20.000 australijskih dolara, koje će biti uplaćeni na račun HO Osmijeh, koji će onda da se bave radovima na majkinoj kući. Želim da poručim majki Salihi da ona nije sama i da smo mi počeli ovu kuću i da ćemo je završiti”, kazala je Emina Modronja iz Udruženja žena “Noble Park” Melbourne.