Korona ušla u beogradsku školu

Poslije vrtića i studentskih domova, korona virus je ušao i u srbijanske škole. Zaražen je jedan učenik osmog razreda Osnovne škole “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu, u Beogradu, koji je dolazio u ovu ustanovu na probu male mature, 1. i 2. juna.

Direktorica škole Marija Čekanović rekla je za “Tanjug” da je o tome obavijestila roditelje ostale djece, da su obaviještene sve nadležne institucije, kao i da su preduzete mjere prema uputstvu Ministarstva prosvjete.

Navela je da su u školi preduzete sve mjere prevencije kada su učenici dolazili 1. i 2. juna, da su bile postavljene dezobarijere, da je u učionicama bilo po devet učenika i da su bili na propisanoj udaljenosti.

Učenik nije imao nikakve simptome kada je dolazio u školu. Prvo je njegova mama dobila temperaturu, a zatim i on, testirali su se i pozitivni su na virus korona. Učenik više nema nikakve simptome – pojasnila je direktorka.

Upitana da li su testirana i ostala djeca koja su sa njim bila u kontaktu, ona je rekla da je preporuka da se testiraju svi njegovi kontakti.

Kako kaže, očekuje dalje instrukcije od Ministarstva prosvjete kad je riječ o organizaciji završnog ispita.

Uradit ćemo sve u najboljem interesu djece – zaključila je ona.

{$excerpt:n}