Akcija “Sutjeska”: Pogledajte odvođenje dilera u policijski pritvor

U akciji kodnog naziva „Sutjeska“ uhapšeno je šest osoba. Akciju su u rejonu sela Šadići kod Tjentišta izveli pripadnici PU Foča.

U zasjedi koja je na vrijeme planirana, u utorak oko sat iza ponoći, zaplijenjeno je i skoro 40 kilograma droge, koja je, prema prvim informacijama, iz Crne Gore trebala biti prebačena u Sarajevo.

– Policijski službenici su, provodeći planske aktivnosti na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, sproveli operativnu akciju „Sutjeska“, koja je rezultirala hapšenje šest lica. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Prilikom pretresa osumnjičenih, pronađene su četiri torbe u kojima se, prema operativnim podacima, nalazi opojna droga marihuana u količini od oko 35 kilograma – kazao nam je načelnik PU Foča, Velimir Kostović.

Od šest osumnjičenih osoba tri su, kako saznajemo, bile nosači, jedan je bio izviđač kroz šumski predio u okolini sela Šadići.

Dvije su osobe u susret ovoj grupi u automobilima stigle iz Sarajeva, kako bih preuzele robu najvjerovatnije na magistralnom putu Tjentište – Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje u toku je kriminalistička obrada uhapšenih osoba.

– Akcija je izvedena na osnovu prethodno prikupljenih operativnih podataka prema bezbjedonosno interesantnim licima koja se bave krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga – istakao je Kostović.

U akciji su uhapšeni Mensudin Hadžić, Samir Ćatić, Esad Memić, Omer Memić, Elvedin Mulaosmanović i Nihad Bjelak. Prema prvim informacijama, Hadžić, Ćatić, Mulaosmanović i Bjelak su iz Sarajeva i državljani su BiH, dok su braća Memić iz Prijepolja i državljani su Srbije, prenosi Avaz


{$excerpt:n}