Narednih dana promjenjivo vrijeme, kada nam stiže “pravo ljeto”

U Bosni i Hercegovinisutra danas će biti djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu danas pretežno oblačno. Pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Sutra će preovladavati djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U ponedjeljak se prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Od ponedjeljka i dalje promjenjivo vrijeme uz izmjenu suhih i sunčanih razdoblja te razdoblja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekivane temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prvu sedmicu juna.

Minimalne temperature zraka varirat će između 9°C i 14°C u Bosni, do 17°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 21°C i 26°C.

PROGNOZE ACCUWEATHERA

Stabilizacija vremena se očekuje od utorka 9. juna kada će temperature biti oko 24 stepena. Dani bez padavina očekuju se u srijedu i četvrtak uz primijetan porast temperature.

Peema meteoservisu Accuaweather, “pravo ljeto” nas očekuje tek u zadnjoj trećini juna. Temperature će rasti preko 30 stepeni. U tom periodu će, također, biti mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi.

 

(Izvor: Haber.ba)


{$excerpt:n}