Najborbeniji nogometaš Sarajeva prošle sezone: Ahmetoviću trofej Ismir Pintol

Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo proslavili su sinoć titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a jedan od najzaslužnijih što je titula završila u vitrinama Bordo tima je napadač Mersudin Ahmetović.

Ahmetović je u sezoni 2019/2020. postigao 13 pogodaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i tako se okitio titulom najboljeg strijelca lige.

Međutim nagrada za najboljeg strijelca nije jedina koju će Ahmetović dobiti za sezonu koja je iza nas. Nogometaš koji je prije godinu dana proglašen najboljim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone dobio je nagradu od navijača FK Sarajevo.

“Kao i svake sezone, Horde zla su izabrale dobitnika trofeja ‘Ismir Pintol’, u čast mladog navijača FK Sarajevo koji se za svoj život borio do posljednjeg trenutka sa bordo šalom oko vrata. Podsjetimo da se trofej nije dodijelio u četiri navrata jer ga niko od igrača nije zaslužio.Nagradu dobija najborbeniji igrač, a u sezoni u kojoj je naš tim stigao do sedme titule, taj epitet ponio je Mersudin Ahmetović. Osim što je 13 puta tresao protivničke mreže, Mersina borba na terenu, izgaranje i želja za pobjedom sa 35 godina na leđima nisu mogli proći neopaženo. Neka njegove partije i ovaj trofej budu podstrek, ali i primjer za mlađe igrače čije vrijeme tek dolazi”, saopćeno je iz UNFKS – Horde zla.

Navijači ekipe s Koševa na kraju svake sezone dodijele trofej “Ismir Pintol” za najborbenijeg nogometaša kluba. Od sezone 2002/2003. navijači Sarajeva najborbenijem igraču dodjeljuju nagradu u čast Ismira Pintola koji se borio s teškom bolešću. Preminuo je 29. juna 2002. godine. Navijači Sarajeva na svakoj posljednjoj domaćoj utakmici u sezoni ne navijaju do 14. minute, a potom zapale 14 baklji u znak sjećanja na Ismira koji je imao 14 godina kada je preminuo.

(Klix)


{$excerpt:n}