Maratonska 5. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik – Nastavak za 7 dana

Danas je održana maratonska 5. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik koja je trajala punih 12 sati.

Opširna rasprava obavljena je o izvještaju o izvršenju Budžetu Grada Srebrenika sa izvještajima o troškovima tekuće budžetske rezerve za 2019. godinu. Dosta primjedbi upućeno je na pojedine budžetske stavke, a nakon dugotrajne rasprave ovaj dokument nije dobio potrebnu vijećničku podršku.

Jedna od najbitnijih tačaka dnevnog reda bilo je i razmatranje rješenja o imenovanju gradskog pravobranioca, a na tu poziciju imenovan je Muharem Selimović.

Potvrđen je prijedlog odluke i rješenje o imenovanju predsjednika i članova Komisije za utvrđivanje prometne vrijednosti nepokretnosti i prava, kao imenovanje nadzornog odbora u Javnom reduzeću Vodovod i kanalizacija d.o.o. Srebrenik.

Imenovani su i novi upravni odbori u JU Centar za kulturu i informisanje, Centar za edukaciju i obrazovanje odraslih Srebrenik, a također imenovani su i članovi privremenog upravnog odbora JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta.

Usvojen je i prijedlog Odluke o dodjeli gradskih priznanja i stimulativnih mjera, kao i prijedlog Odluke o uvjetima i načinu opterećenja nekretnina na lokalitetu privredne zone “Tinja Gornja” i Lokalni ekološki akcioni plan (LEAP).

Nakon 18 obrađenih tačaka dnevnog reda, sjednica je prekinuta oko 22:00 sata i nastavak je najavljen za narednu subotu, a za tada je predviđeno nekoliko bitnih tačaka kao što su razmatranje informacija o aktuelnoj problematici u JKP 9. septembar, problemima u JU Centar za socijalni rad itd.

Objava Maratonska 5. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik – Nastavak za 7 dana pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}