Kanadski Bombardije otpušta 2 500 radnika

ONTARIO – Kanadska kompanija Bombardije, koja je uvela velike promjene u svom vazduhoplovnom biznisu prije globalne pandemije, sada se suočava sa velikim padom prihoda, a prinuđena je i da otpusti 2 500 radnika zbog krize uslovljene korona virusom.

BombardijeBombardije ova otpuštanja opravdava padom tražnje za poslovnim avionima, jer je vazduhoplovni sektor od marta gotovo mrtav, što je posledica izazvana pandemijom.

S očekivanim padom isporuka poslovnih aviona u industriji od oko 30% tokom 12 mjeseci zbog pandemije, Bombardije mora prilagoditi svoje aktivnosti i radnu snagu kompanije. Većina ovih smanjenja uticaće na proizvodne aktivnosti u Kanadi i postepeno će se sprovoditi tokom 2020. godine“, rečeno je iz kompanije.

U izjavi za Radio-Kanadu kompanija je saopštila da će 1.500 radnika biti otpušteno u Kvebeku i 400 u Ontariju, a ostatak otpuštanja je planiran u međunarodnim objektima kompanije.

Bombardije je u martu obustavio sve operacije u nastojanju da zaštiti zaposlene od širenja novog korona virusa.

Kompanija je postupno nastavila sa radom prošlog mjeseca , ali je već u prvom kvartalu zabiljeežila gubitak od 200 miliona američkih dolara.

Bombardije je bio u problemima mnogo prije početka pandemije. Prema procjeni iz septembra 2019. godine, kompanija je bila suočena sa skoro 10 milijardi američkih dolara duga.

Inače, Bombardije zapošljava oko 60.000 ljudi širom svijeta.

Tanjug

Чланак Kanadski Bombardije otpušta 2 500 radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}