Strašno nevrijeme “tutnji” Srbijom: Padao grad veličine jajeta; gdje je najkritičnije

Kako je navedeno u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ovog poslijepodneva građane Srbije očekuje nestabilno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u naredna dva sata biti intenzivniji na sjeveru i u centralnim krajevima Srbije.

Kiša se očekuje i u Beogradu.

U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka.

Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, u Zrenjaninu je padao i grad. Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej.

Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gdje temperatura iznosi 12 stepeni, kao i u Vranje i Kuršumliju, gdje je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.

Prema posljednjim prognozama u ovim mjestima još nema padavina.

Obilna kiša i grad sručili su se oko 14 sati na Zrenjanin, a građani neprestano dijele fotografije i snimke nevjerovatnog nevremena koje je ostavilo samo bjelinu za sobom.

Oni koji su bili unutra, zaštićeni od nevremena, dobro su prošli, a prolaznici su morali hitno da potraže kakvu-takvu zaštitu, javlja “List Zrenjanin”, a prenosi “Telegraf“.


{$excerpt:n}