Policajca sačekao ispred kuće i repetirao mu pištolj na čelo

Kako saznajemo, policajac E. K. na povratku s posla došao je automobilom pred kuću, gdje je primijetio parkirano vozilo iz kojeg je izašao Delić, s pištoljem u ruci.

Istrčao je iz vozila i prišao do automobila policajca, otvorio vrata, stavio mu pištolj na čelo, kazavši mu: “Hoćete li me opet onako držati u samici?”

Zatim je repetirao pištolj, a potom se okrenuo, utrčao u vozilo i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Šokirani policajac odmah je pozvao MUP KS, čiji pripadnici su izašli na mjesto događaja.

Da se dogodio napad na zavodskog policajca potvrdio nam je direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević.

– Informiran sam o tom slučaju. Ono što mogu reći da je odmah kontaktirana i policija i dežurni tužilac i radi se intenzivno na pronalasku ove osobe – kazao je Zubčević.

Delić je u sarajevskom KPZ-u bio u pritvoru, nakon što je uhapšen zbog napada na policiju početkom 2015. godine. Tada je zbog svog ponašanja više puta bio disciplinski sankcioniran i ovo je vjerovatno neki vid njegove osvete, odnosno prijetnje zbog toga.

Delić je prije pet godina izazvao pravi haos u Sarajevu, nakon što je napao policijsku patrolu na koju je pucao, a na kraju su ga morali upucati u nogu kako bi ga uhapsili.

Sve je počelo prijavom djevojke koja je pozvala PU Novo Sarajevo i prijavila da ju je fizički napao nepoznati muškarac. Nakon dojave policijska patrola je na Vilsonovom šetalištu zatekla muškarca za koga je djevojka tvrdila da ju je napao.

Kada su policajci zatražili lične dokumente, on je iz torbice izvadio pištolj, repetirao ga i prislonio policajcu uz vrat tražeći da on i drugi policajac odlože oružje što su oni i učinili.

Nakon toga, udaljio se vozilom u pravcu Skenderije, gdje se zaustavio i oteo drugo vozilo kojim se uputio prema Starom Gradu,prenosi Faktor.

Policajci iz Starog Grada su ga zaustavili i tom prilikomo je upotrijebio vatreno oružje pucavši na policajce koji su uzvratili i pucali na njega ranivši ga u desnu potkoljenicu.


{$excerpt:n}