Na dženazi poginulim Admiru i Edinu plakalo je i staro i mlado

Prošlo je tek pet mjeseci od pogibije mladića Irmela Arnautovića i Ildahida Malkića. U Srebreniku proglašen dan žalosti, zastave na pola koplja, suze u očima roditelja, supruga, djece, rodbine i prijatelja.

Srebrenik je danas zavijen u crno. Dvojici 36-godišnjaka, radnih kolega iz firme „Tempoplast“ Admiru Buljubašiću Adi iz Kiseljaka i Edinu Fazliću Edi iz Šahmera kod Srebrenika, koji su živote izgubili u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u utorak, 26. maja, vraćajući se s posla, na opasnoj dionici magistralnog puta Tuzla – Županja u Dubokom Potoku kod Srebrenika, danas su obavljene dženaze. 

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović zbog velike tragedije koja je zadesila porodice Fazlić i Buljubašić, rodbinu, prijatelje i radne kolege, proglasio je Dan žalosti, te je porodicama uputio saučešće. 

Iza dvojice radnih kolega Admira i Edina ostali su roditelji, supruge, djeca i brojna rodbina. Ostala je nenadoknadiva praznina, tuga i bol. Prerano su ugašena dva mlada života. Samo 5,5 mjeseci od pogibije Irmela Arnautovića i Ildahida Malkića. „Put smrti“, kako magistralnu cestu Tuzla – Orašje zovu u ovom kraju, uzeo je nove živote.

Istraga će pokazati kako su na licu mjesta, u utorak, 26.maja u sudaru sa kamionom u svom automobilu, živote izgubila dvojica 36- godišnjaka, rođaci i radne kolege Admir i Edin. Nad Srebrenikom i nebo se otvorilo. Bolesni otac Admira Bujubašića, milovao je tabut sina i sam se boreći sa bolešću. Ukopan je na mjesnom mezarju Kiseljak kod Srebrenika, uz muk, plač i suze. Na oba ispraćaja svojih kolega došlo je 125 radnika „Tempoplasta“. Šokirani su gubitkom dvojice kolega.

Tuga i bol i pred kućom Edina Fazlića u selu Šahmeri kod Srebrenika. Roditelji, supruga, i dvoje djece blizanaca starih dvije godine su jedni druge tješili. Mjesni imam je pozvao sve prisutne, ali i ožalošćene da nam je sada više nego ikada potreban sabur. A potom se nad Srebrenikom prolila kiša i nebo je plakalo za dvojicom mladih i čestitih momaka.

Izvor: Avaz.ba

Objava Na dženazi poginulim Admiru i Edinu plakalo je i staro i mlado pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}