ŽRS zapošljavaju 24 nova radnika

BANJALUKA – „Željeznice Republike Srpske“ (ŽRS) ne odustaju od namjere da zaposle dodatne radnike iako je proces restrukturiranja, koji podrazumijeva smanjanje broja zaposlenih, u toku. Raspisali su danas konkurs za zapošljavanje 24 nova radnika.

ŽRS konkurs

ŽRS traži sedam pružnih radnika, po dva inženjera, elektro mehaničara, mehaničara, bravara, zavarivača, čuvara, te po jednog vozača, stolara, metalostrugara i tehničara za mjerenje, tehnički dokumentaciju i evidenciju.

Konkurs je raspisan danas i biće otvoren osam dana.

žrs konkurs

Ranije je Svjetska banka, iz čijeg se kredita finansira restrukturiranje, zabranila zapošljavanje te su konkursi poništavani.

ŽRS su u januaru ove godine saopštili da namjeravaju da zaposle 57 radnika u izvršnoj službi i da su za to dobili saglasnost Svjetske banke.

“Čvrsto opredeljenje ŽRS i Ministarstva saobraćaja Republike Srpske je da prate svako novo angažovano tehničkog osoblja smanjenjem nebitnih administrativnih pozicija”, navedeno je ranije u saopštenju.

Postupak restrukturiranja ŽRS pred Okružnim privrednim sudom u Doboju odgođen je zbog pandemije virusa korona. Novi rokovi za prijavu potraživanja biće naknadno određeni, a Program restrukturiranja moraće biti „prepakovan“, objavio je prošle sedmice CAPITAL.

Restrukturiranje ŽRS je počelo 2017. godine, a odvija se u tri pravca – finansijsko, organizaciono i vlasničko restrukturiranje. Od 2021. godine ŽRS treba da posluju po novom sistemu.

Postupak restrukturiranja ŽRS finansira Svjetska banka koja je ranije odobrila kredit od 100 miliona KM.

CAPITAL: S. Š.

Чланак ŽRS zapošljavaju 24 nova radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}