Sutra u Srebreniku Dan žalosti

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragedije u kojoj su život izgubili Edin Fazlić (36) iz Šahmera i Admir Buljubašić (36) iz Kiseljaka kod Srebrenika.

“-Duboko potresen viješću o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila u mjestu Duboki potok, a čiji je ishod nažalost dva prerano ugašena mlada života, želim da u svoje lično ime, te kao Gradonačelnik i predstavnik Gradske uprave izrazim iskreno žaljenje i uputim saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Fazlić i Buljubašić, te rodbini, komšijama, prijateljima, poznanicima te radnim kolegama tragično nastradalih”, naveo je Omerović.

Obojici stradalih mladića sutra će biti klanjane dženaze i obavljen ukop. Na mezarju Markuše – Kiseljak dženaza Buljubašić Admira u 14:30 sati i mezarju Šahmeri dženaza Fazlić Edina u 16:00 sati.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Objava Sutra u Srebreniku Dan žalosti pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}