Ugostiteljski objekti u FBiH će moći primati goste i u zatvorenom prostoru

Na sutrašnjoj sjednici koja će biti održana u poslijepodnevnim satima Federalni štab civilne zaštite trebao bi donijeti odluku i da se odobri rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz određene mjere.

Ukidanje putnih ograničenja dalo bi početni signal za prekogranična putovanja tokom ljeta u Evropi upravo u vrijeme turističke sezone
Kako je potvrdio direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, nakon razgovora sa pomoćnikom ministra zdravstva FBiH Goran Čerkezom prijedlog Kriznog štaba ovog ministarstva je da se dozvoli i rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz mjeru da u njemu bude maksimalno 50 osoba, šiše klix.ba.

Također, kako kaže, morat će se poštovati i ostale preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Inače, kako smo prethodno objavili Federalni štab je dobio preporuku da dozvoli otvaranje tržnih centara, a u sklopu njih i ugostiteljskih objekata.

Ukidanje putnih ograničenja dalo bi početni signal za prekogranična putovanja tokom ljeta u Evropi upravo u vrijeme turističke sezone
Federalni štab civilne zaštite 12. maja je donio naredbu da u Federaciji BiH počnu raditi ugostiteljski objekti ali samo na otvorenom prostoru odnosno bašte i terase.

The post Ugostiteljski objekti u FBiH će moći primati goste i u zatvorenom prostoru appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}