U bh. entitetu RS nove tri žrtve virusa korona, sedam novozaraženih

U RS su preminula tri muškarca, starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti Luka u Bijeljini izvršeno je testiranje 213 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod sedam osoba u RS.

Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi, pišu “Nezavisne“.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Novog Grada.

Do sada je u RS potvrđeno 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 791 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u RS je 140,na Univerzitetsko kliničkom centru RS 53, a u opštim bolnicama 87pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a hospitalizovano je 24 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju u RS je 142.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.


{$excerpt:n}