HODŽIĆ NEMA NOVAC ZA PDV // Hoće li sutra konačno stići 20 respiratora: Avion nije odletio za Peking, nema dozvolu za prelet preko Ukrajine

Avion kompanije “FlyBosnia” trebao je poletjeti Peking, ali kako saznaje “Avaz” vraćen je s piste, jer nema dozvolu za prelete preko Ukrajine, tako da još niko ne može garantirati da će sutra, kako je najavljeno, dostaviti preostalih 20 respiratora u BiH.

Riječ je o ostatku od 100 kupljenih respiratora, koji su plaćeni 10,5 miliona KM, a za čiju nabavku je zaduženo preduzeće za proizvodnju i preradu voća i povrća “Srebrena malina”, koje je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

Kako nam je potvrđeno, planirano je preuzimanje respiratora. Međutim, s obzirom na to da su “Srebrenoj malini” blokirani računi, te da se čeka odluka Suda BiH po zahtjevu Hodžića da mu se odobri 475.000 KM kako bi platio PDV, isporuka je još uvijek pod znakom pitanja.

Ranije dostavljeno 80 respiratora Foto: Avaz

Inače, dozvola za uvoz respiratora koju je izdala Agencija za lijekove izdala “Srebrenoj malini”, istječe sutra, 27. maja.

“FlyBosnia” je pristala da uveze 20 respiratora po ranijem dogovoru.

Podsjetimo, u toku je istraga koju sprovode Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), povodom sporne nabavke respiratora, a procedurae nabake ispituju i komisije u oba doma Parlamenta FBiH.

The post HODŽIĆ NEMA NOVAC ZA PDV // Hoće li sutra konačno stići 20 respiratora: Avion nije odletio za Peking, nema dozvolu za prelet preko Ukrajine appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}