Djevojčica (2) koju je udarila struja se i dalje bori za život: Doktori zabrinuti – oporavak će teći izuzetno sporo

Stanje dvogodišnje djevojčice iz Beograda koja je primljena u Zemunsku bolnicu prošle sedmica zbog strujnog udara, i dalje je teško i oporavak teče sporo, rečeno je iz te zdravstvene ustanove.

– Djevojčica se i dalje nalazi na odjeljenju intenzivne njege i njen oporavak teče sporo, a stanje je teško. Vrlo je nezahvalno u ovom trenutku bilo šta prognozirati. Određene rane zarastaju, ali zbog težine njenih povreda oporavak će teći izuzetno sporo – rečeno je iz Zemunske bolnice gdje je dijete zbrinuto.

Dvogodišnje dijete zadobilo je stravične povrede 19. maja u popodnevnim satima, najvjerovatnije spletom nesretenih okolnosti, pošto se uhvatilo za kabl od punjača za telefon. Djevojčicu je bez svijesti pronašao otac N. K i nakon neuspjelih pokušaja da je probudi, odvezao je u bolnicu.

– Moja kćerka je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kada se probudila, najvjerovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, poslije čega je došlo do strujnog udara. Došao sam sa posla i dijete zatekao kako leži na podu… Nije reagovala. Odmah sam je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomjerala. Udarao sam joj šamare, ali nije vrijedilo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pijesak, ali ni poslije toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svijesti – ispričao je vidno potreseni otac N. K, koji je jedva smogao snage da kaže šta se dogodilo.

Prema njegovim riječima, komšija i on su dijete stavili u automobil i hitno prevezli u bolnicu.

– Cijelim putem do bolnice, dijete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Nažalost, ne znam kako je sada. Bio sam u bolnici od ponedjeljka uveče. Tamo sam sjedio sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu. Juče ujutru su mi rekli da će mi u 9 javiti kako je dijete, a kad smo pozvali, naveli su da će saopštiti u podne… Još ništa ne znam – priča otac očiju punih suza, piše “Blic“.


{$excerpt:n}