sri. jul 24th, 2024

U Srebreniku obilježen Dan šehida

Svečanim prijemom u Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik za predstavnike boračkih organizacija, šehidskih porodica, predstavnike Gradskog vijeća u Uprave te političkih stranaka, na području Srebrenika obilježen je drugi dana Ramazanskog bajrama – Dan Šehida.

I ovom prilikom istaknut je značaj obilježavanja ovog dana i podsjećanja na one koji su za odbranu domovine položili svoje živote.

-“Danas je dan sjećanja i opomene -sjećanja na najveću žrtvu koju čovjek može dati za odbranu domovine-svoj život, a i opomene – da svako od nas preispita sebe koliko je spreman na lično odricanje i žrtvu za očuvanje slobodne domovine”, istakao je gradonačelnik Srebrenik Nihad Omerović.U okviru obilježavanja Dana šehida upriličen je obilazak šehidskih porodica i mezarja na području Srebrenika, a u Gradskoj džamiji u Srebreniku proučen je tewhid i predata hatma dova pred duše šehida.

Na centralnom gradskom spomen obilježju borcima palim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu upriličeno je i svečano polaganje cvijeća.

Objava U Srebreniku obilježen Dan šehida pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}

Povezano