Detalji monstruozne priče porodilje (26) iz Jagodine: Policija tijelo bebe našla u kesi od praška za veš

Dragana R. (26) iz sela Mali Popović kod Jagodine (Srbija) otišla je juče u bolnicu u Jagodini zbog bolova u stomaku, ali je ljekarka odmah utvrdila da je ona svježe porođena i pozvala policiju, jer djevojka nije htjela da joj kaže gdje je beba, piše “Alo!“.

Djevojka je zbog komplikacija koje su nastale poslije porođaja upućena u Klinički centar Kragujevac. Ona nije htjela da kaže kako se i gdje porodila, kao ni šta se desilo sa bebom. Pošto dijete još nije pronađeno, sumnja se da ga je najvjerovatnije ubila poslije porođaja – kaže izvor blizak istrazi.

Djevojka je zadržana u bolnici i nalazi se pod stalnim nadzorom ljekara.

Tužilaštvo je naredilo policiji da bude ispred bolničke sobe i čuva djevojku, zbog bojazni da bi mogla da pobjegne. Ona će biti saslušana čim policija pronađe dijete ili neki drugi trag. Poslije toga će biti odlučeno da li će biti zadržana u pritvoru – navodi izvor.

Prije samo mjesec dana u sela Batote kod Brusa zabilježen je slučaj čedomorstva kada je djevojka svoju bebu odmah poslije porođaja stavila u džak od deterdženta i bacila je na đubrište!

Za jezivi slučaj čedomorstva saznalo se kada se Jovana Đ. (21) 23. aprila s bolovima i krvarenjem javila ginekologu, koji je utvrdio da se nedavno porodila.

Jovana je najprije negirala porođaj, ali je policija na đubrištu, udaljenom oko 150 metara od njene kuće, najprije pronašla posteljicu, a potom i mrtvo novorođenče u kesi od praška za veš.

Ostalo je nejasno kako ga je usmrtila dijete. Jovana je navodno bila u vezi s jednim momkom, koji joj je obećao brak, ali je od toga odustao kada mu je rekla da je trudna. Ona nije mogla da podnese sramotu i bruku koja bi pukla po selu, pa se najvjerovatnije zbog toga odlučila na ovaj užasni korak – kažu mještani sela.


{$excerpt:n}