sri. jul 24th, 2024

Solak je i šef Kadrovske komisije SDA Novo Sarajevo. Postavio ga Bahtanović

Iako je, trenutno ostao bez jedne funkcije (ali ne i plaće), Fahrudin Solak ostao je na jednog drugoj, vrlo utjecajnoj – šefa Kadrovske komisije SDA Novo Sarajevo!

Kako nam je potvrđeno iz SDA, Solak je prije tri mjeseca postavljen na ovu poziciju i sad je glavni kadrovik za jednu od najrazvijenih sarajevskih općina, piše raport.ba.

Jaranske veze

Krenimo ispočetka.

Nakon prošlih unutarstranačkih izbora u SDA, za šefa Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo postavljen je Hazim Bahtanović.

Dolaskom Bahtanovića, tadašnji šef Kadrovske komisije Meho Kormanović se povlači i mjesto ostaje upražnjeno.

Tada se odlučuje da se na tu funkciju imenuje Fahrudin Solak, koji je inače prijatelj s Bahtanovićem. Solakov drugi najbliži prijatelj u SDA je Adnan Efendić, čija supruga je i zaposlena u FUCZ kao pomoćnik.

Bahtanović: Postavio Solaka

No, i sam izbor Bahtanovića za mnoge unutar SDA je sporan. Naime, on je ujedno i sekretar Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, pa se već zbog toga pod upitnik stavljala legalnost njegovog izbora. Razlog je da po pravilima SDA ne može biti na te dvije pozicije. Također, bio je sumnjiv i zbog broja glasova. Imao je jedan glas više od protukandidata Džeme Tucaka.

Bahtanović i afera “Asim”

Zanimljivo je da se Bahtanović spominje i u snimku iz afere “Asim”. Naime, Asim Sarajlić na snimku govori kako će “Hazim napraviti lažni listić”. Radi se o listiću za glasanje za šefa KO SDA Sarajvo.

Kako nam je rečeno, s informacijom da je Solak postavljen za šefa Kadrovske komisije SDA Novo Sarajevo nedavno je upoznat i predsjednik stranke Bakir Izetbegović. On navodno o tome nije ništa znao.

Dodatno saznajemo, da se razmatra i Solakova suspenzija s ovog mjesta, ali je će to morati sačekati da stranački organi počnu da održavaju sjednice.

The post Solak je i šef Kadrovske komisije SDA Novo Sarajevo. Postavio ga Bahtanović appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}

Povezano