Pronađeno rješenje za proslavu matura u BiH

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, izjavila je da je ova odluka donesena s obzirom na to da je juče u Narodnoj skupštini RS izglasana odluka o ukidanju vanrednog stanja.

Ona je najavila da će biti i korekcija kada je u pitanju rad ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata, ali da će svi će dobiti pisanu instrukciju o promjenama, a dok se to ne desi ostaju pravila o radnom vremenu kakva su danas na snazi, javlja “Anadolu Agency”.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS rekla je da je na današnjoj sjednici štaba donesena odluka kojom se završnim razredima osnovnih i srednjih škola omogućava proslava matura od 1. juna, u uslovima u skladu sa propisanim mjerama, odnosno da na javnom skupu može biti do 50 osoba. Direktori škola zaduženi su za provođenje ovog zaključka i moraju voditi računa da se ne prelazi ovaj broj.

Natalija Trivić rekla je da će biti moguće da po jedan ili dva razreda proslavljaju maturu zajedno, a ukoliko dođe do promjena preporuka Instituta za javno zdravstvo doći će i do izmjena ovog zaključka.

Lejla Rešić rekla je i da od danas lokalne zajednice ne moraju tražiti saglasnost Republičkog štaba za vanredne situacije za održavanje sjednica skupština, već ih mogu održavati poštujući preporuke Instituta.


{$excerpt:n}