Vulić optužila Mektića da je ženomrzac: Nedostaje vam brčkanje s lijepim damama

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH dok je trajala rasprava o prijedlogu zakona kojim se izbacuju sudije Ustavnog suda BiH, između pojednih zastupnika je došlo je do razmjene epiteta koji su više ličili na uvrede.

Zastupnik SDS-a Dragan Mektić je Snježani Novaković-Bursać iz SNSD-a poručio da je gledao njenu izjavu kojom je objašnjavala kako se vrši izbor sudija Ustavnog suda.

“Tri puta se preznojavala, popravljala i nikako nije mogla sabrati do devet sudija”. On je kazao da je na sjednici Ustavnopravne komisije bio suzdržan jer su zastupnici SNSD-a pokušali izvršiti prevaru i prijenos nadležnosti na Predsjedništvo BiH.

Za riječ se javila i zastupnica SNSD-a Sanja Vulić.

“Ja želim reći da vi ovdje ništa drugo ne radite nego trčkarate oko Adila Osmanovića ne biste li postali dio vlasti. Očito je da vam nedostaje brčkanje s lijepim damama na bazenu, a kako kažu u Sarajevu, niste više na cijeni otkad niste ministar. Samom činjenicom da se protiv vas vodi postupak niste ni zaslužili da budete u Ustavnopravnoj komisiji. Gledate kako ćete svoje ženomrzačke stavove iznositi prema nježnijoj populaciji. Vi ste jedna prevara”, kazala je Vulić obraćajući se Mektiću.

The post Vulić optužila Mektića da je ženomrzac: Nedostaje vam brčkanje s lijepim damama appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}