Radončić o Dodikovom “prisluškivanju”: Vjerujem da se to nije dogodilo

Na konstataciju novinara da na dnevnom redu sjednice ipak nisu bile tačke koje se tiču raspodjele sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) niti finansiranja lokalnih izbora što su ključne teme u BiH, Radončić je kazao da ministri na sjednici razmatraju odluke koje Kolegij Vijeća ministara BiH predloži.

Kao predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) smatra da se treba pronaći rješenje za pitanje raspodjele sredstava MMF-a jer 330 miliona eura čeka na raspojedlju, a uz to na čekanju je još 250 miliona od Evropske unije i u pitanju su veliki novci koji su potrebi privredi i građanima BiH.

Osvrnuo se na izjavu člana Predsjedništva BiH i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika koji je kazao da prisluškuje predstavnike opozicije, a potom je kazao da se šalio te je kao Radončić kao ministar sigurnosti izrazio nadu da je to zaista bila šala.

“U ovoj zemlji niko nema pravo da prisluškuje opoziciju i duboko vjerujem da se to nije dogodilo. U BiH se može prisluškivati samo po nalogu Tužilaštva BiH ili drugih nadležnih institucija. Političari ne smiju biti prisluškivani i nadam se su ta vremena prošla”, dodao je Radončić.


{$excerpt:n}