“Punjač za mobilni mi umalo ubio dijete” – Detalji nesreće; Eleonora (2) se na aparatima bori za život

Djevojčicu je najvjerovatnije udarila struja kad je uhvatila kabl punjača za telefon zbog čega je sada na aparatima, navodi djevojčicin otac N.K. Stravična nezgoda dogodila se u utorak oko 18 sati u porodičnoj kući u Ulici Milana Rešetara u Zemunu. Djevojčica je bez svijesti i u teškom stanju privatnim vozilom prebačena u Institut za majku i dijete. Do nesreće je došlo kad se djevojčica probudila i slučajno pipnula kabl, piše “Alo!“.

– Eleonora je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kad se probudila, najvjerovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, poslije čega je došlo do strujnog udara. Došao sam s posla i Eleonoru zatekao kako leži na podu… Nije reagovala. Odmah sam je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomjerala. Udarao sam joj šamare, ali nije vrijedilo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pijesak, ali ni poslije toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svijesti – navodi potreseni otac N.K.

Djevojčica Eleonora – Alo.rs

On je uz pomoć komšije stavio dijete u automobil i hitno je odvezao u bolnicu.

– Cijelim putem do bolnice dijete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Nažalost, ne znam kako je sada. Bio sam u bolnici od ponedjeljka uveče. Tamo sam sjedio sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu. Juče ujutru su mi rekli da će mi u 9 sati javiti kako je dijete, a kad smo pozvali, naveli su da će mi saopštiti u podne… Još ništa ne znam – priča otac N.K.

Bračni par ima još troje djece. Otac je rekao da majka nije u stanju da govori za medije.

– Nemojte sa njom, ona je loše. Evo sjedimo i čekamo šta će nam javiti ljekari. Nažalost, ljekari su drski prema nama, kad god smo nešto htjeli da pitamo, nismo dobili odgovor – tvrdi Eleonorin tata.

Stanje djevojčice je nepromijenjeno, a ljekari daju sve od sebe da spase malu Eleonoru.


{$excerpt:n}