Podrška malim i srednjim preduzećima kroz projekat “Biznis nakon krize”

BANJALUKA/SARAJEVO – Uslijed krize, naši biznisi su već sada “oštećeni” i kratkoročno trpimo finansijske gubitke.  Ali, više od toga, još je jasnije da ni poslovanje nakon krize nikada viće neće biti isto.

U izazovu kratkoročnog spašavanja i dugoročnog opstanka, u novim poslovnim modelima, EBRD pokreće projekt “BIZNIS NAKON KRIZE” koji financira Europska Unija.

“BIZNIS NAKON KRIZE “je kombinacija početnog ONLINE TRENINGA u 4 modula, praćenog sa mnogo važnijim modulom – INDIVIDUALNIM RADOM sa poduzećima, s ciljem definiranja novog /dorađenog POSLOVNOG MODELA poduzeća za budućnost i FINANCIJSKIH PLANOVA za novo doba, pojedinačno za svako poduće, te mentorstvo u trećoj fazi za sve izazove u implementaciji novog poslovnog modela. 

Voditelj projekta je konzultantica gđa Alma Nefić, jedna od vodećih EBRD internacionalnih konzultanata, sa iskustvom u razvoju i rastu poduzeća širom Europe i centralne Azije, te sjevera Afrike, sa projektima u preko 15 zemalja. U BiH i regiji, gđa Nefić vodi projekte reorganizacije kompanija, unapređenja prodaje, upravljanja financijama i modelima za rast. Prethodno desetogodišnjem poduzetnišvu u konzultanskom poslu, gđa Nefić je 15 godina vodila multinacionalne i regionalne kompanije iz FMCG i financijske industrije.

U projektu će učestvovati ograničen broj poduzeća, svoje prijave možete poslati do 30.5.2020. secibova@ebrd.com ili alma.nefic@me.com

Чланак Podrška malim i srednjim preduzećima kroz projekat “Biznis nakon krize” се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}