Pero Gudelj optužen za prijetnje: “Nosim sikiricu u gepeku, glavu ću ti ugurati u wc šolju”

Kantonalno tužilaštvo Travnik podiglo je optužnicu protiv njega zbog osnovane sumnje da je ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba.

Optužen je za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti za koje se može izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina, saopćilo je Tužilaštvo, prenosi “Faktor“.

– Osumnjičenom se stavlja na teret da je tokom oktobra 2019. godine na području općine Vitez ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba, tako što je sa mobilnog telefona upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom D. B. da se ne smije približiti njegovoj kući niti kancelariji u kojoj je u najmu – navodi se u saopćenju.

“Nosam sikiricu u gepeku”, “glavu ću ti ugurati u wc šolju”, kazao mu je prema navodima iz optužnice.

Pored toga, dodaje se u optužnici, obratio se D. J., zaštitaru trgovačkog centra “FIS” Vitez pitajući ga: “Da li imaš nekoga tako ko ti da je nabildan i jak, a da je iz Zenice da prebije D. B., a potom je uputio i prijetnje oštećenom Z. M. “da mora dati otkaz jer ako ne da, da će doći tjelohranitelji i izbacit će ga kroz prozor, da ne smije doći u svoj ured, jer ako dođe da će ga dočekati tri tjelohranitelja”.

– Ujutro ti škodu lupam krampom – poručio je oštećenom Gudelj, navodi se također u optužnici.

Poruke su oštećeni shvatili ozbiljno i kod njih su izazvale strah i uznemirenje za vlastiti sigurnost, navode iz Tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku.


{$excerpt:n}