Doktorica Danica Grujičić: “Neko je imao informacije kuda će virus ići”

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet, a državni zdravstveni sistem je položio ispit“, ocijenila je danas direktorica Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Ona je za televiziju “Prva” istakla da će prema nekim procjenama Kovid-19 sljedeće godine biti jedan od vidova gripa, ocijenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.

Ona i dalje misli da je korona virus nastao u nekoj laboratoriji i da njoj kao kliničaru tako izgleda.

Meni tako izgleda, ja posmatram pacijente“, rekla je Grujičićeva za “Prvu”.

Ona je rekla i da je neko “imao informacije i znao kuda će virus ići“.

Grujičićeva je dodala da je broj testiranih građana u Srbiji veći od broja testiranih u državama iz okruženja i istakla da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u Srbiji.

Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Kada su onkološki bolesnici u pitanju, Ministarstvo zdravlja je mnogo učinilo da se opremimo ne samo zgradama, nego i aparatima“, navela je Grujičićeva.

Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se “prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone“, Grujičićeva kaže da je moguće da je struka htjela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da su bezbjedni, prenosi “Sputnjik“.


{$excerpt:n}