Muškarac nag hodao u tunelu kod Tarčina, tvrdio da su ga silovali

Muškarac je aktivirao alarm u tunelu, nakon čega su prvi na lice mjesta stigli službenici iz održavanja autoputa.

Muškarac je, po dolasku radnika održavanja ceste, u prvi mah tvrdio da su ga silovala dvojica muškaraca i da su ga opljačkali, uzeli novac te oteli automobil.

Nešto kasnije je istu tu priču ponovio i policijskim službenicima iz Kiseljaka, piše “Avaz“.

Dodatnim provjerama snimaka s nadzornih kamera utvrđeno je da s njim niko nije bio u automobilu?!

Kada su ga suočili s tim činjenicama i uhvatili ga u laži, on je promijenio priču.

“Rekao je da ga nisu opljačkali muškarci koji su bili s njim u automobilu, nego da su ga presreli i silovali”, kaže izvor “Avaza“.

Na licu mjesta bili su policijski službenici iz Kiseljaka, što nam je potvrdio i portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

“I kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo obavijestile su Policijsku stanicu Kiseljak čiji su službenici izašli na lice mjesta. Obavili su razgovor, izvršili određene provjere i o svemu navedenom je obaviješteno Tužilaštvo SBK. Na osnovu svih iznesenih i zatečenih činjenica i informacija, Tužilaštvo se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, ali da službenici i dalje vrše određene provjere”, kazao je Hodžić za “Avaz“.

Policajci su, šokirani njegovom nepovezanom pričom, ponovo pregledali snimke s videonadzora i vidjeli da ga na autoputu niko nije presreo i oteo mu automobil.

On je i treći put promijenio priču i rekao da se ”samostalno odvezao na lokalnu cestu, a da su ga tu presreli neki muškarci“, koji mu u toj verziji priče nisu bili poznati.

“Na kraju je iz njegove priče nestala informacija da je silovan”, pojašnjava sagovornik.

Policajci su obavili svoj dio posla i muškarcu uredno vratili automobil.

Također, nisu pronašli ni lanac za koji je tvrdio da mu je ukraden, ali nije poznato ni da je imao taj lanac. Njemu je ukazana i ljekarska pomoć.

Ovaj misteriozni događaj, odnosno ponašanje muškarca moglo bi se povezati i s konzumiranjem narkotika. Međutim, Hodžić nije mogao otkriti više detalja.


{$excerpt:n}