Amiru Zukiću, bivšem sekretaru SDA, odvrnuti šarafi na točkovima vozila

U službene prostorije Sedme policijske uprave pristupila je E. Z. iz Sarajeva i prijavila da su na putničkom motornom vozilu marke Mercedes, vlasništvo A. Z., izvrnuta dva vijka s pneumatika”, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, riječ je o Amiru Zukiću, bivšem generalnom sekretaru SDA, protiv kojeg se vodi proces u Sudu u Sarajevu.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi u Vogošći, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na prikupljanju informacija u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja o kojem je na svom Facebook profilu sinoć oglasila i Elma Zukić, Amirova supruga, koja je i slučaj prijavila Sedmoj policijskoj upravi. 

“Danas smo Božijom voljom moj sin i ja ostali bez posljedica. Molim Boga da oprosti, u ovoj posebnoj odabranoj noći, onima koji su nam na točku automobila odvili šarafe i ugrozili život moje djece i mene! Bog je zaista svemoguć i hvala dragom Bogu”, napisala je Elma Zukić.

Podsjetimo, prije dvije godine na porodičnom imanju u Visokom pronađen mrtav konj koji je bio u vlasništvu porodice Zukić, a nedugo zatim i pas.

Bivši generalni sekretar SDA Amir Zukić je optužen u predmetu “Bosna”, a tereti se za trgovinu utjecajem i nezakonito zapošljavanje u javna preduzeća. Pored njega optuženi su i Asim Sarajlić, Safet Bibić, Nedžad i Senad Trako, Ramiz Karavdić i Esed Džananović.

Zukić, Bibić, Senad i Nedžad Trako, te Karavdić optuženi su zbog udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a Džananović za zloupotrebu položaja u vremenu dok je obavljao funkciju izvršnog direktora Elektroprivrede BiH. Sarajlić je optužen za trgovinu utjecajem.

The post Amiru Zukiću, bivšem sekretaru SDA, odvrnuti šarafi na točkovima vozila appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}