sri. jul 24th, 2024

Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage u aferi “Respiratori”

“Javnosti želimo priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu. Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet”, kazali su iz Tužilaštva.

Tužiteljstvo BiH poručuje da imaju razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga će. poručuju pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

“Moramo istaći da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu. Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH”. zaključuje se u stavu Tužilaštva BiH.


{$excerpt:n}

Povezano