Brutalno pretučene karatistkinje Ema i Ena Selman

Vijest koji je na svom Facebook profilu objacila Ema Selman šokirala je Krajinu, ali i region.

Naime, reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, sestre Ema i Ena Selman (18) pretučene su u svom stanu u Ključu.

Djevojke, telentirane reprezentativke, koje su Bosni i Hercegovini donijele brojne medalje s međunarodnih takmičenja bile su prije dva dana žrtve nasilja.

Ema Selman je na svom Facebook profilu pojasnila šta se desilo, a priložila je fotografije na kojima se vide mogrice i podlivi na njenom licu.

– Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti – napiala je Ema Selman.Dodala je kako joj je dosta nasilja nad ženama te poručila da neće šutjeti,piše Avaz

Zelim svima javno da kazem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi gradjani Kljuca. Desilo se sinoc u ponoc da je na moja…

Gepostet von Ema Selman am Samstag, 16. Mai 2020

– Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutjeti nad nasiljem! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. S ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača – napisala je.

Njihovi prijatelji, ali i ostali građani su sestrama uputili riječi podrške te su osudili nasilje nad ženama.


{$excerpt:n}