Ćulumov poznanik: Zakleo se bratu na grobu i majci da više neće ni mrava zgaziti

Kada je izašao iz zatvora zakleo se bratu na grobu i majci da neće više ni mrava zgaziti, ali sačekali su ga 500 metara od porodične kuće i ispalili više rafala u njega.

Ovako za “Srpskainfo” priča poznanik Slaviše Ćuluma, koji je danas likvidiran u banjalučkom naselju Dragočaj. Njegovo ubistvo je podiglo policiju na noge. Grad je blokiran i traga se za ubicom.

– Ubijen je tačno 17 dana nakon izlaska iz zatvora. Slaviša je od tada svako veče do policijskog sata provodio na lokalnom igralištu. Zbog više rafala mislim da su bila najmanje dva napadača – kaže njegov poznanik.

Mještanin banjalučkog naselja Dragočaj, Jovan Čekić, priča da je prvo primjetio policiju u selu, a kasnije je čuo šta se dogodilo, da je ubijen Slaviša Ćulum.

-Znam mu porodicu, očuha i mamu i sjećam se da je prava tragedija bila kada je ubijen Slavišin brat, Nedeljko Ćulum – priča ovaj mještanin za Srpskainfo.

Čekić kaže da nije čuo pucnjavu.

– Ništa me ne može uplašiti, ali me ovo što se desilo sa Slavišom nije začudilo, jer su vjerovatno stari obračuni u pitanju – priča Čekić.

Drugi mještani navode da su čuli rafalnu pucnjavu.

– Pucnjava je trajala kratko. Prepalo nas je sve to, jer se dogodilo u podne, kada narod uglavnom odmara – priča mještanin koji je želio ostati anoniman.

On dodaje da nije primjetio ništa neobično. Mještani navode kako su čuli više rafala.

– Mislio sam da se neko ženi – kaže mještanin Dragočaja.

Slaviša Ćulum ubijen je danas dok je sjedao u svoj automobil u dvorištu porodične kuće.

Prema prvim informacijama, ubistvo se dogodila pred očima njegove majke, koja je cijeli slučaj prijavila policiji.
Ubica je nakon toga pobjegao, a trenutno veliki broj policajaca je na ulici i blokiran je cijeli Dragočaj, kao i svi izlazi iz grada.

Na terenu je i helikopter koji pomaže policiji u potrazi.


{$excerpt:n}