Ko je šef kabineta premijera FBiH? Ganibegović je Novalićev čovjek od najvećeg povjerenja

Pripadnici SIPA-e i Tužilaštva BiH, koji su obavili pretres Ureda premijera Vlade FBiH Fadila Novalića zbog sporne nabavke respiratora izuzeli su određene dokumente, između ostalog i mobitel Hasana Ganibegovića, Novalićevog šefa kabineta. Javnost vrlo malo zna ko je Ganibegović.

Ganibegović je iz Lukavca, pravnik po zanimanju, i važi kao čovjek od najvećeg povjerenja premijera Novalića, odnosno, kako to u Vladi kažu, obavlja sve, pa i one „prljave“ poslove. Nije odmah imenovan dolaskom Novalića na čelo Vlade.

Ganibegović: Uživa Novalićevo povjerenje Foto: avaz

Tek nakon dvije godine, umjesto dotadašnjeg šefa kabineta Samira Iskrića, Novalić iz Gradačca dovodi Ganibegovića, koji je do tada radio u privatnoj firmi u Gradačcu. Čime je došao na mjesto šefa kabineta, upućeni kažu da je počeo izazivati haos.

Nezvanično, upravo je Ganibegović ključni kreator odluke o raspodjeli novca općinama i gradovima, koja je izazvala žestoke reakcije javnosti, kao i izmjena Zakona o radu.

Ganibegović se dobro snašao u Sarajevu. Nedavno je, kako nezvanično saznajemo, kupio stan na Grbavici. Također, nedavno se i oženio, Željkom iz Teslića, koja se ekspresno zaposlena u Agenciji za vodno područje rijeke Save, odnosno kod SDA-ovog direktora Sejada Delića. Brat mu je zaposlen u Termoelektrani Tuzla.

The post Ko je šef kabineta premijera FBiH? Ganibegović je Novalićev čovjek od najvećeg povjerenja appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}