Skandal na granici sa Hrvatskom iznad Bihaća: Radnici “Hrvatskih šuma” sijeku na području BiH?

U “Unsko-sanskim šumama” kažu kako se, na osnovu njihovih saznanja, planira posjeći šumski pojas u dužini od oko osam kilometara.

Prema riječima Muhidina Hadrovića, predstavnika ovog preduzeća, karte naše geodetske uprave, koje oni koriste, ne poklapaju se s kartama koje upotrebljavaju “Hrvatske šume”, pišu “Nezavisne“.

“Zbog toga je došlo do problema oko sječe na navedenim lokalitetima i naš stav je da treba zaustaviti sječu dok se ne riješi sadašnja situacija. O tome smo upoznali nadležne institucije i zatražili da se uspostavi dijalog s hrvatskom stranom”, istakao je Hadrović.

Inače, u posljednjih nekoliko sedmica oživjela je migrantska ruta preko Plješevice, a samo tokom proteklog ponedjeljka Granična policija je na lokalitetu Pršine uvale spriječila 42 migranta da pređu granicu s Hrvatskom i oni su upućeni u privremeni migrantski centar “Bira”.

Također, u prošlu nedjelju zabilježen je i slučaj kada je 11 migranata, bježeći od policije, upalo u krašku jamu na Plješevici, odakle su ih izvukli pripadnici Gorske službe spasavanja.


{$excerpt:n}