Lovac Almir bi ostao živ da je bio samo malo bliže gradu

Lovac iz Mostara Almir Masleša (33) kojeg je iz nehata ubio prijatelj M. Habul u lovu, u gatačkim šumama nedaleko od sela Kula Fazlagića, ostao bi živ da je bio bliže medicinskoj ustanovi, jer je poginuo usljed iskrvarenja.

Ovo su pokazali obdukcioni nalazi koji su urađeni tek tri dana nakon nesreće, jer je njegovo tijelo, iako beživotno, prethodno moralo da se testira na virus korona i dalo negativne rezulate.

“Očigledno je da je puška opalila nehotice, jer je metak koji je prostrijelio grudni koš, išao bočno, upravo onako kako se može desiti samo iz nehata, iz neposredne blizine, a da pri tome metak nije oštetio srce, već je samo došlo do iskrvarenja”, saopštio je dr Dražen Damjanjuk, specijalista u Zavodu za sudsku medicinu Trebinje, pišu “Nezavisne novine“.

Damjanjuk kaže da iskrvarenje nije nastupilo za deset do petnaest minuta, već je ono trajalo možda i sat vremena, tako da je bilo uslova da se brže djeluje, nesretni lovac bi bio spasen, što se, kako dodaje, u principu i ne dešava, jer, kada su u pitanju greške iz lova, one se, upravo zbog udaljenosti i nepristupačnosti terena, najskuplje plaćaju.


{$excerpt:n}