Preminuo službenik Oružanih snaga BiH zaražen koronavirusom

Na Epidemiološkom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u ponedjeljak navečer preminuo je 52-godišnjak iz Livna zaražen koronavirusom, potvrđeno je iz Kriznog štaba Civilne zaštite Livanjskog kantona.

Radi se o prvozaraženoj osobi koronavirusom u tom dijelu BiH koja se nalazila na liječenju u bolnici u Mostaru od 4. aprila 2020. godine.

Preminuli je bio zaposlenik Oružanih snaga BiH s mjestom rada u Banjoj Luci, a prema informacijama iz Kriznog štaba u vezi s ljekarskom anamnezom, poteškoće u njegovom ozdravljenju stvarale su određene hronične bolesti, zbog čega je dosta vremena bio priključen na respirator.

Ovo je drugi smrtni slučaj osobe zaražene koronavirusom u Livanjskom kantonu, a prva žrtva epidemije bio je 83-godišnji muškarac s područja Livna koji je preminuo 11. aprila.

Na prostoru ovog kantona potvrđen je 41 pozitivan slučaj, od kojih je još 21 aktivan, dok se 19 osoba vodi kao izliječeno.

Što se tiče oboljelih, dvije osobe iz Tomislavgrada su i dalje hospitalizirane u KBC Mostar, dok su ostali oboljeli u kućnoj izolaciji i većina je bez simptoma.


{$excerpt:n}