Vulin opet nasmijava: Kako ne pogriješe i puste pjesmu “Oj, Srbijo, mila mati”

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira markice koje je Sjeverna Makedonija štampala sa slikom karte Nezavisne Države Hrvatske i to što su u Crnoj Gori puštane pjesme Thompsona na Dan pobjede, Vulin je rekao da su “možda prije 75 godina pobijeđene države i vojske koje su propagirale nacizam i fašizam, ali ne i fašistička ideologija”.

“Iz Sjeverne Makedonije su rekli da je u pitanju greška, evo ja hoću da im vjerujem, ali moram da pitam kako nikad ne pogriješe na neku drugu stranu? Kako se nikad ne desi da objave neku drugu kartu? I crnogorska nacionalna televizija je rekla da je greška što su pustili Thompsonov spot, kako ne pogriješe i puste pjesmu ‘Oj, Srbijo, mila mati’”, rekao je Vulin.

Ističe i da smo na Dan pobjede nad fašizmom imali prilike da vidimo da fašizam nije baš sasvim pobijeđen.

“Imali smo prilike da vidimo i ljotićevce ispred Narodne skupštine koji prebijaju narodne zastupnike. To je fašizam, kada prebijate svoje neistomišljenike”, rekao je Vulin.

Upitan i za potez Europske unije koja je u jednoj od svojih publikacija Nikolu Teslu predstavila kao Hrvata, Vulin kaže da vjeruje da su oni pogrešili nenamjerno.

“Pošli su od logične pretpostavke da je Tesla bio Srbin sigurno bi ga ubili. Pošto su sve članove njegove porodice koji su živjeli na prostoru NDH hrvatske ustaše poklali, samo je on preživio. Nadam se da su u EU shvatili grešku i da će je ispraviti”, rekao je Vulin.


{$excerpt:n}