Beograd dobija spomen-šumu u znak sjećanja na žrtve koronavirusa

“Na taj način ćemo se sjećati svih ljudi koji su preminuli, ali ćemo se sjećati i herojske borbe koju je vodila država, kao i zdravstveni sistem i druge službe, policija, vojska, komunalne službe i građani koji su činili dobra djela. Sjećaćemo se ovog vremena kada smo, na žalost imali žrtve, ali smo zahvaljujući ozbiljnom pristupu države spasili hiljade života i uspjeli da budemo država sa mnogo manje žrtava”, kazao je Vesić, piše “Beoinfo“.

On je zahvalio novinaru TV Pinka Mladenu Mijatoviću koji je ovu ideju predložio Skupštini grada.

Govoreći o rekonstrukciji Savskog trga Vesić je rekao da je u tom dijelu grada potpuno promijenjen način na koji će funkcionisati.

“Tu se pravi najveći pješački trg u Beogradu. Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvajski, autobuski i automobilski saobraćaj. Uspjeli smo da pustimo dio za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz pravca Karađorđeve ka Nemanjinoj. Tako da sada kada dolazite sa Starog tramvajskog mosta možete da skrenete desno, što nije bilo moguće do danas, i da bez problema idete prema Nemanjinoj. Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12”, kazao je Vesić.

Prema njegovim riječima, u narednih mjesec do dva dana će biti pušten tramvajski saobraćaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj.

“Prvo će, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmještanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima. U sredini će biti najveći preščki trg u Beogradu, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podiže na prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića. Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom željezničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled”, zaključio je Vesić.


{$excerpt:n}