U Srebreniku obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana

Odavanjem poštovanja i polaganjem cvijeća na spomen obilježjima palim borcima Armije BIH i partizanima u vrijeme Narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1942. , danas je u Srebreniku upriličeno obilježavanje 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana.

Kako je u prigodnom referatu naveo predsjednik UABNOR-a Srebrenik Fahrudin Salihbašić, na današnji dan završen je II svjetski rat, najveća ratna kataklizma u historiji, potpunim porazom fašističkih sila osovine, a i danas nam je potrebna hrabrost i odlučnost u očuvanju historijskih vrijednosti na kojima se održala i opstala naša BIH.

Pored delegacije UABNOR-a, svečano polaganje cvijeća upriličile su i delegacije Gradskih odbora SDP-a i SDA Srebrenik, a prigodnu čestitku uputio je i Gradonačelnik Nihad Omerović,koji je istakao da se moramo uvijek sjetiti najvećih sinova i kćeri ove zemlje koji su u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. i tokom Narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945., branili ovu zemlju i one prave bosanskohercegovačke i civilizacijske vrijednosti.

Objava U Srebreniku obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}