Detalji ubistva u BiH: Pijanka završila tragedijom, uhapšen osumnjičeni

Dragan Pejanić rođen 1979. iz Brestova ubijen je sinoć oko 22 sata u tom mjestu. Ubrzo je uhapšen osumnjičeni za ubistvo.

Iz policije navode da su nešto prije 23 sata lišili slobode 19-godišnjaka. Riječ je o Nenadu Nikoliću, koji je čakijom počinio krivično djelo, prenosi “ATV“.

Ubijeni Pejanić je oko 23 sata dovezen u dobojsku bolnicu, ali bez znakova života. Kobna je bila ubodna rana u predjelu gornjeg trbuha.

Sve se dogodilo kasno sinoć. Ubistvu je prethodilo druženje uz alkohol.

Prazne limenke, ali i one neotvorene, tragovi vatre i smeće u bašti pored Ukrine. Mještani s nevjericom od jutros obilaze mjesto tragedije. Aktere su jučer popodne vidjeli u lokalnoj prodavnici.

“Juče oko jedno 4 sata oni su gore bili, sjedili, e sad poslije, ja sam otišao, sad kad su oni to uspjeli da dođu ovdje. Pili pivo, izgleda da je pijanska najviše to i udesila”, priča Zoran Bijelić.

Na mjestu nesreće je i automobil stradalog, po koje je došao njegov prijatelj. Još u šoku, prepričava da ništa nije ukazivalo na krvavi ishod.

“Nazvao me taj kolega što je bio tu s njima i javio da se nešto desilo, rekao da je uboden u stomak, nisam mislio da je nešto tako kritično”, priča Neven.

Šteta, mladi momci, poznajemo ih, družili smo se. Te riječi odjekuju Brestovom.

“Šta da vam kažem, grozno, to su ipak susjedi, nije lijepo. Za obojicu sam čula dobri su kao momci, šta se desilo stvarno ne znam, stvarno. Previše, to je katastrofa, žao mi je i jednog i drugog“.

Navodno su u društvu bila četvorica momaka. Nakon incidenta svi su pokušali da pomognu Pejaniću, ali nije mu bilo spasa po svemu sudeći zbog obilnog krvarenja. Policija je obavila uviđaj, a o svemu je obaviješten i dežurni tuižilac dobojskog Okružnog tužilaštva.


{$excerpt:n}