sri. jul 24th, 2024

Nešić postavio Božovića za finansijskog direktora „Puteva RS“

BANJALUKA – Nakon što nije uspio Mlađana Božovića da progura za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić mu je dao direktorsku fotelju u „Putevima Republike Srpske“. Božović je imenovan za finansijskog direktora ovog javnog preduzeća, na čijem čelu je upravo Nešić, saznaje portal CAPITAL.

Nešić

Božovića je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor preduzeća, samo nekoliko dana nakon što je odustao od ministarske fotelje, a zbog, kako je naveo, Stranke demoktratske akcije (SDA) koja ga je osporila kao kandidata i spriječila njegov izbor.

Direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić, potvrdio je danas za CAPITAL ovu informaciju, dodajući kako je Božović imenovan u ponedjeljak.

Božović je punac Nešićevog brata Predraga.

Nešić je ocijenio da je „Božić odustajanjem od kandidature prekinuo političke trzavice i trgovinu preko svog imena“.

Ukoliko sve provjere budu izvršene na vrijeme, Nešić očekuje da naredne sedmice bude izabran novi ministar, a prema njegovim riječima to će biti Miloš Lučić.

To je nestranačka ličnost, nikada nije bio član DNS-a“, kazao je Nešić.

Ko je Miloš Lučić?

Miloš Lučić je brat Mladena Lučića, odbornika u skupštini opštine Istočna Ilidža i vlasnika firme „Legend“ a koji je blizak prijatelj Nenada Nešića i poslanika DNS-a Aleksandra Glavaša.

Mladen Lučić je ranije bio student prorektor Univerziteta Istočno Sarajevo, u vrijeme kada je predsjednik Studentskog parlamenta bio Glavaš.

Njih dvojica su ostali upamćeni i po tome što su pred izbore 2014. godine organizovali  koncert Svetlane Cece Ražnatović u Istočnom Sarajevu. Kako su mediji tada navodili, organizator koncerta bila je Lučićeva firma “Legend”, registrovana prije koncerta na dva mjeseca. Za nastup pjevačice isplatili su 100.000 KM, u kešu i na ruke.

Preduzeće “Legend” je te 2014. godine, a i 2015. godine završilo u gubitku.

Na izborima 2016. godine Lučić postaje odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži.

S osvajanjem mandata i s početkom „vladavine“ Nenada Nešića u DNS-u Sarajevsko-romanijske regije i njegovim postavljanjem u direktorsku fotelju „Puteva RS“, drastično počinje da raste i dobit Lučićevog preduzeća koja se od 2016. godine u prosjeku kreće oko pola miliona maraka godišnje. Mediji su navodili da su putarska preduzeća, po naređenju Nešića, so za posipanje puteva, morala da kupuju od firme „Legend“.

Prije dvije godine Lučiću je zapaljen automobil, a nakon izbora 2018. godine saslušavan je zbog sumnje da je sa drugim aktivistima DNS-a kupovao glasove za Nešića koji je bio kandidat DNS-a za Parlament BiH i osvojio taj mandat.

Lučić je nedavno ponovo došao u fokus javnosti kada je navodno prijetio poslaniku SDS-a Darku Babalju da će ga ubiti. Protiv njega je Policijska uprava Istočno Sarajevo podnijela izvještaj zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Чланак Nešić postavio Božovića za finansijskog direktora „Puteva RS“ се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}

Povezano