Višković sa predstavnicima kompanija: Nije bilo otpuštanja radnika

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa gradonačelnicima Trebinja Mirkom Ćurićem i Prijedora Milenkom Đakovićem, te načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem, kao i sa predstavnicima privrednih subjekata u Republici Srpskoj.

radovan višković ruski lijekovi

Višković je razgovarao sa rukovodstvom preduzeća “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i Mljekare “Pađeni” iz Bileće o trenutnoj situaciji i načinu organizacije proizvodnje u ovim preduzećima.

Predstavnici ovih preduzeća informisali su Viškovića da je organizacija proizvodnje prilagođena preporukama i mjerama zaštite, da se u ovim kolektivima proces proizvodnje i plasman proizvoda odvija neometano, te da u ovim preduzećima nije došlo do otpuštanja radnika, nego da su imali potrebu za dodatnim zapošljavanjem u prethodnom periodu.

Predsjednik Vlade razgovarao je sa predstavnicima kompanija “Mreža-netvork” iz Dervente, “Mega drvo” iz Bijeljine, “Hamdo grup”, “Bema” iz Banjaluke, “Sava” iz Bijeljine, i “Spektar drink” iz Bijeljine.

Ovom prilikom, Višković je sa predstavnicima uprava ovih privrednih subjekata razgovarao o trenutnoj situaciji kada je riječ o proizvodnom procesu, saradnji sa klijentima, dobavljačima i kooperantima, kao i uslovima u kojima se odvija proizvodnja.

Zajednički je konstatovano da u ovim preduzećima nije bilo otpuštanja radnika, da se prilikom organizacije procesa proizvodnje u potpunosti poštuju mjere i koristi zaštitna oprema.

Direktor preduzeća “Bema” Banjaluka, Marinko Umičević informisao je predsjednika Vlade RS da je trenutno raspisan oglas za 100 radnih mjesta, te da je ovaj kolektiv za vrijeme trajanja epidemije virusa korona zaposlio 10 novih radnika.

Višković je u redovnom kontaktu sa predstavnicima rukovodstva lokalnih zajednica i privrednih subjekata u Republici Srpskoj, s ciljem što bržeg prevalizaženja trenutne situacije izazvane virusom korona, saopšteno je Biro za odnose sa javnošću Vlade RS. Nezavisne novine

Чланак Višković sa predstavnicima kompanija: Nije bilo otpuštanja radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}