Frcaju iskre među kadrovima SDA: Međusobne optužbe Čampare i Novalićevog savjetnika za medije (VIDEO)

Sinoćnje izdanje emisije “Odgovorite ljudima” na FTV-u donijelo je burnu raspravu gostiju u studiju, a imalo je i nastavak na društvenim mrežama.

Emisiju u kojoj su učestvovali predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara (SDA), Sanela Prašović Gadžo, federalna zastupnica SBB-a, i Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH, prokomentarisao je savjetnik za medije premijera Federacije BiH Fadila Novalića – Zoran Blagojević.

Blagojević je na svom Twitter profilu napisao: “Večeras na FTV 2 člana NIP i 2 SBB”, aludirajući na sličan nastup Konakovića i Čampare u kritikama posljednjih afera vezanih za Federalnu upravu civilne zaštite.

Slično je u emisiji prokomentarisala Prašović Gadžo kazavši kako “njih dvojica zajedno nastupaju”.

“Vi (Čampara) vjerovatno prelazite u Narod i pravdu. A onda će NiP u SDA”, bio je njen komentar.

Sve je kasnije na društvenim mrežama prokomentarisao i Aljoša Čampara direktno se obrativši Blagojeviću.

“Zoranu Blagojeviću, koji je odnedavno član SDA i premijerov savjetnik za medije, bi bilo bolje da nadograđuje svoje znanje u ovoj oblasti, jer je svojim neznanjem već uništio SDP, a sada je na dobrom putu da svojim savjetima uništi i premijera Vlade FBiH, a i Vladu Kantona Sarajevo koju ‘savjetuje’ u rijetkim trenucima kada je trijezan”, naveo je Čampara.

Ne bi bilo loše ni da, za početak, promjeni profilnu fotografiju snimljenu ispred banera SDP-a, nastavio je, ne zbog toga gdje sada radi, već zbog negodovanja funkcionera i članova SDP-a koji ne vole da ih ova fotografija sjeća na mračni period ove stranke kada je on tu kao savjetovao nešto.

“I na kraju moram ga razočarati i reći da ne mislim napuštati SDA, jer imam još puno nedovršenog posla tu. U njegovom maniru je sigurno stvari ostavljati polovične i nedorečene, no u mom nije”, zaključio je Čampara.

The post Frcaju iskre među kadrovima SDA: Međusobne optužbe Čampare i Novalićevog savjetnika za medije (VIDEO) appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}