Otvorena dječja igrališta, sportski tereni… Najavljeno otvaranje teretana

Troje novih zaraženih su s područja Osječko-baranjske županije, a po jedan iz Koprivničko-križevačke te Splitsko-dalmatinske županije.

Na području Požeško-slavonske županije 34 dana nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, na području Bjelovarsko-bilogorske županije 19 dana zaredom, na području Istarske županije 17 dana, u Dubrovačko-neretvanskoj pet dana, a u Krapinsko-zagorskoj od utorka nema novih slučajeva zaraze.

Hrvatska ušla u drugu fazu popuštanja

Hrvatska je ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje javnog i privatnog zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

Nove odluke o vjenčanjima i pogrebima

Objavljene su i nove četiri odluke o epidemiološkim mjerama pri sklapanju braka i životnog partnerstva, pogreba, korištenju dječjih i sportskih igrališta i zadržavanju na javnim mjestima. Na pogrebima sada može biti šira obitelj, bez konkretnog ograničenja broja, ali uz pridržavanje epidemioloških uputa. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga,piše Index

Krug osoba koje mogu biti nazočne na vjenčanjima širi se s najuže obitelji na obitelj i svjedoke, dok zabrana održavanja svadbenih svečanosti ostaje i dalje.


{$excerpt:n}