U regionu se otvaraju restorani: Pravila za ulazak u kafiće

Napravljena je lista od 10 obaveza koje će svi ugostitelji morati da ispune:

– Na ulazima moraju biti postavljene barijere za dezinfekciju

– Gostima moraju biti na raspolaganju dezinfekciona sredstva

– I u baštama i u zatvorenom mora se omogućiti razmak od najmanje dva metra između gostiju. Gdje to nije moguće, moraju biti postavljene pregrade od pleksiglasa

– Konobari moraju imati maske i rukavice

– Gosti ne moraju imati maske i rukavice

– Escajg ne smije stajati na stolu, već ga konobar iz ruke uručuje gostu

– Hrana ne smije stajati nepoklopljena

– U toaletima za goste poželjno je da stoje beskontaktni dozeri za ruke i ubruse

– Dostavljači obavezno pri isporuci moraju da dezinfikuju ruke i obuću

– Svaki objekat mora imati unaprijed razrađen krizni plan za postupanje ako se razboli neko od osoblja, prenosi “Radiosarajevo“.


{$excerpt:n}