Čubrilović: Neophodno da institucije pomognu medijima

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je novinarima, urednicima i svim zaposlenima u medijima 3. maj, Svjetski dan slobode medija, poručivši da su slobodni, profesionalni i objektivni mediji jedan od važnih stubova svakog demokratskog društva, jačanja vladavine prava i parlamentarizma, te promocije kulture dijaloga i zaštite ljudskih prava.

Čubrilović je naglasio da se demokratičnost društva i države ogleda u slobodnom i nepristrasnom radu medija, a da je sloboda medija zagarantovana zakonom i Ustavom Republike Srpske.

„Pohvalio bih ulogu medija u borbi protiv pandemije virusa korona u Republici Srpskoj. Provjerenim i tačnim izvještavanjem, mediji su pravovremeno informisali građane o svim mjerama nadležnih u borbi protiv virusa i važnosti njihove odgovorne i dosljedne primjene, čime su dali nemjerljiv doprinos edukaciji stanovništva i borbi u sprečavanju širenja zaraze“, istakao je Čubrilović.

Predsjednik Čubrilović je naglasio da je pandemija virusa korona ozbiljno ugrozila rad i finansije brojnih medija zbog čega je, kako je istakao, neophodno da nadležne institucije kvalitetnim sistemskim mjerama pomognu medijima da opstanu i sačuvaju radna mjesta.

„Nadam se da će mediji, kao i cijelo naše društvo, uspjeti da što prije prebrode ovu krizu i da će mediji u Republici Srpskoj ostati dosljedni objektivnom i profesionalnom radu u interesu građana“, naveo je Nedeljko Čubrilović. Nezavisne novine

Чланак Čubrilović: Neophodno da institucije pomognu medijima се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


{$excerpt:n}